Csicseriborsó fasírt

2019.10.04

Hozzávalók:

- 25dkg csicseriborsó (bio száraz)
- 1 db tojás
- ízlés szerint: só, bors
- 2 tk.  őrölt majoranna 
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál zabliszt 
-  2 evőkanál aprított petrezselyem 


Elkészítés: Már előző este 10-12 órára be kell áztatni a bio száraz csicseriborsót, hogy jól ellepje a víz. Be áztatás előtt viszont válogassuk át és mossuk meg a csicseriborsót! 



Ilyen szép sárga lesz és megduzzad! 

Utána 4x-5x-es vízben főzzük puhára. 1 - 1.5 óra kell neki! Szűrjük le.  Turmix géppel aprósítjuk, egy tálba öntjük, hozzá adjuk a tojást. A hagymát és a fokhagymákat aprítjuk, hozzá adjuk a csicseriborsóhoz, majd jöhet ízlés szerint a só - bors. A majorannát is hozzá adjuk, majd a petrezselymet. Végül a zablisztet. Jól össze gyúrjuk. Letakarva egy fél órát pihentetjük. (azért érdemes hogy ne essen majd össze). Majd golyókat formálunk vagy laposabb változatot formázunk, végül kókusz olajban vagy sütőben megsütjük mind két oldalát aranybarnára. :) 


Nagyon finom lesz, akármilyen köret illik hozzá tálaláshoz! :)   Jó Étvágyat! 

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el